Kanjoning


Nevidio, nezaboravna avantura!

Kanjoning predstavlja spustanje kroz korito rijeke i niz vodopade, penjanje po stijenama,provlačenje kroz pukotine,ronjenje i skakanje u prirodne bazene ispunjene vodom.

Najatraktivni u Crnoj Gori je svakako kanjon Nevidio, na obroncima Durmitora, koji je dio kanjona rijeke Komarnice.

Nevidio je dugačak oko dva kilometra i sedamsto metara,sa visinskom razlikom od 125 metara. Litice kanjona dosežu 450 metara u visinu, a u nekim dijelovima samo pola metra u širinu.

Okolina ulaza u kanjon nalazi se na nadmorskoj visini od 1050 metara.Ljepotu ovog kraja čine selo Pošćenje, sa dva lednička jezera i periodični vodopad Skakavica koji sa sedamdesetak metara visoke stijene rasipa vodu iz rijeke Grabovice, koja se uliva u Komarnicu.

Danas je kanjon Nevidio jedinstvena turistička atrakcija. Ljepota tjesnaca, pjenušavih bukova,kaskada i bazena, predstavljaju dovoljan razlog da se kanjon posjeti.

Program:

10.00 Sastanak kod Summit agencije ili na dogovorenom mjestu.

Putovanje do kanjona Nevidio traje nekih dvadeset minuta i na tom putovanju prelazimo jezersku visoravan, dok nam sa desne strane ostaju Durmitor i njegovi vrhovi Savin kuk i Šljeme. Prolazimo kroz tunel Ivica duzine 2.2 km.U toku putovanja, pravimo kratku pauzu u restoranu Izvor , gdje učesnici biraju ručak, tako da se skraćuje čekanje na hranu nakon završenja aktivnosti. Nakon što smo stigli pred Nevidio, sleduje oblačenje opreme ( neoprenska odijela 5mm, neoprenske čizme 5mm, kaciga i pojas) ali i kratak brifing o onome šta nas očekuje u kanjonu, kao i to kako se u njemu ponašati.

11.00 Ulazak u kanjon

Kroz kanjon pratite vodiča, koji Vam asistira na svakom zahtjevnom detalju. Prva polovina prolaska je nešto laganija, sa manjim brojem skokova i lakšim detaljima.Na pola kanjona, sleduje odmor i dopuna energije čokoladicama.U drugoj polovini, prolazak kroz kanjon postaje malo teže i samim tim interesantnije sa zanimljivim detaljima koji slijede jedan iza drugog. Skokovi postaju česći i veći.U toku cijelog prolaska ,vodiči fotografišu grupu i snimaju skokove. Prolazak kroz kanjon traje oko 3 sata u zavisnosti od grupe.

14.00 Izlazak iz kanjona

Nakon pauze od nekih 15 minuta, kreće se prema mjestu odakle smo ušli u kanjon. Uspon traje oko 45 minuta, prilikom koga se prolazi pored ostataka manastira iz 11 . vijeka. Nakon uspona, izlazimo iz kanjona i ostaje nam 15 minuta spustanja asfaltnim putem do polazne tačke. Tu se skida oprema i presvlačimo se u suvu garderobu.

15.30 Ručak

Na povratku iz kanjona, svraćamo u restoran na ručak, gdje se prebacuju slike i video zapisi i narezuju na DVD.

17.00 Povratak kod Summit agencije.

Cijena :
120e po osobi
Grupe preko 5 osoba 100e
Za veće grupe dodatni popust…

kanjon-nevidio-36

kanjon-nevidio-35

kanjon-nevidio-34

kanjon-nevidio-33

kanjon-nevidio-32

kanjon-nevidio-31

kanjon-nevidio-30

kanjon-nevidio-29

kanjon-nevidio-28

kanjon-nevidio-27

kanjon-nevidio-26

kanjon-nevidio-25

kanjon-nevidio-24

kanjon-nevidio-23

kanjon-nevidio-22

kanjon-nevidio-21

kanjon-nevidio-20

kanjon-nevidio-19

kanjon-nevidio-18

kanjon-nevidio-17

kanjon-nevidio-16

kanjon-nevidio-15

kanjon-nevidio-14

kanjon-nevidio-13

kanjon-nevidio-12

kanjon-nevidio-11

kanjon-nevidio-10

kanjon-nevidio-09

kanjon-nevidio-08

kanjon-nevidio-07

kanjon-nevidio-06

kanjon-nevidio-05

kanjon-nevidio-04

kanjon-nevidio-03

kanjon-nevidio-02

kanjon-nevidio-01