Jeep ture - photo safari

Poseban užitak boravka na Žabljaku, predstavljaju džip ture. Nudimo Vam mogućnost vožnje po durmitorskim predjelima i bespućima u kvalitetnim i savremenim terenskim vozilima. Kao najpopularniju i najatraktivniju turu, preporučujemo:


Durmitorski prsten – Jeep tura

Upoznajte durmitorski kraj u jednom danu!


Vožnja udobnim i savremenim džipom nad kanjonom rijeke Tare, Pive i spuštanje u kanjon rijeke Sušice. Obilazak nekoliko ledničkih jezera. Seljački ručak u restoranu Trsa…Trajanje ture oko 6 sati. Dužina 100 km.

Mogućnost organizovanja i većih grupa…


10.00h – Polazak – ulazak u džip.

10.15h kretanje u obliazak – Vožnja u udobnom džipu kroz atraktivni prirodni ambijent Žabljaka do vidikovca Štuoc. Zaustavljanje u motelu Momčilov grad radi razgledanja i fotografisanja panoramskih predjela. Predah uz caj ili kafu.

Nastavak putovanja preko atraktivnog predjela Velikog Štuoca gdje je nadmorska visina iznad 2050 metara. Zaustavljanje radi razgledanja i fotografisanja predjela najdubljeg mjesta kanjona rijeke Tare. Najdubljeg u Evropi.

Nastavak vožnje do sela Mala Crna Gora, koje se nalazi na obroncima kanjona rijeke Sučice. Zaustavljanje radi panoramskog razgledanja i fotografisanja kanjona i prelijepog sušičkog jezera, koje postoji samo u prolječnom periodu.

Prolazak kroz kanjon koji pruža poseban adrenalinski doživljaj. Dolazak u selo Trsa, gdje možete ručati u nacionalnom restoranu. Možete uživati u durmitorskim specijalitetima od organskih i prirodnih sastojaka(jagnjetina,kačamak,cicvara…) Ukoliko ne želite ručati u restoranu, možemo napraviti piknik u priprodi.

Nastavak obilaska durmitorskog planinskog masiva. Spuštanje na vidikovac sa impozantnim pogledom, sa kojeg se vidi kanjon Pive i Pivsko jezero. Nastavak ture sa pauzama na više mjesta radi razgledanja i fotografisanja autentičnih durmitorskih palninskih vrhova od kojih zastaje dah (Prutaš, Sedlo, Stožina) i durmitorskih jezera.

16.00h završetak ture i povratak do Žabljaka